Om IF Söderhöjden
Föreningen är en alliansförening vars främsta syfte är att erbjuda alla barn och ungdomar en plats där de får uppleva gemenskap, trygghet, respekt samt få vägledning till att uppnå alla deras mål.

logo4
IF Söderhöjden Wasa var en aktiv och organiserad förening fram till 1993, då gick föreningen tillsammans med dåvarande Jakobsberg Goif och bildade FC Järfälla. Innan denna sammanslagning betydde IF Söderhöjden allt för området och människorna som bodde där.
Under dem senaste åren har området präglats av en kriminalitet och utanförskap som eskalerat kraftigt. Det finns givetvis många anledningar och förklaringar till varför det har blivit så, men vi som startade föreningen tror att ett av skälen är brist på fritidsaktiviteter och vi tror oss kunna hjälpa till att via föreningens aktiviteter och insatser kan området Söderhöjden hitta rätt igen.
Det är denna anledning som var gnistan som behövdes för att vi 2011 bestämde oss att återigen väcka liv i området och grundade föreningen igen. IF Söderhöjden Wasa vill inte enbart vara en idrottsförening vår ambition är att vara en l hjälpande hand i ett utsatt område.

Föreningen har som vision och mål att under 2016 ska herrlaget etablerat sig i division 3. Vårt damlag ska ha etablerat sig som den bästa i norra Stockholm och att våra ungdomslag ska vara ett av de bästa i Stockholmsområdet.

Den första säsongen slutade IF Söderhöjdens Herrlag som trea i Division 7, vilket var en stor besvikelse för föreningens sportsliga mål för säsongen. Säsong 2013/2014 vann laget sin serie och lyckades ta sig upp till Division 6.

 

Klubbfakta
IF Söderhöjden Wasa
Serie: Herrar 6 A
Grundad: 2011-05-21
Hemmaplan: Tallbohovs IP

Förbund: Stockholms Fotbollsförbund
Föreningsnummer: 45176-15
Organisationsnummer: 802408-4066

Bankgiro: 786-3194

Postadress:
IF Söderhöjden Wasa
Box 274
177 24 Järfälla

 

Facebook

Twitter

Instagram