Att vara till städhjälp

Kunde jag spola tillbaka bandet skulle jag aldrig gjort det. Detta kan jag konstatera och har jag också konstaterat många gånger sedan jag slutade arbeta som städhjälp. Det har dock hänt mycket sedan dess. Jag tänker att jag ska ge er min historia idag, en historia som jag inte delat med mig av förr. Hoppas att ni ser det som givande på något sätt.

Jag slutade gymnasiet med ganska bra betyg. Problemet var inte det, utan problemet var att jag hade noll aning om vad jag ville göra. Jag kunde för mitt liv inte komma på vad jag ville ägna livet åt. Det föll sig så att jag sökte jobb, kommande höst, som städhjälp och jag fick börja redan två dagar efter. Det var en fin tid. Jag arbetade som städhjälp i ungefär ett år. Det var ungefär 11 månader längre än jag hade tänkt att jag skulle vara städhjälp från början.

Så varför blev jag då kvar?

Det fanns flera anledningar till det. En viktig sådan var teamet jag arbetade i. Det var fenomenalt att arbeta som städhjälp eftersom jag tyckte väldigt bra om mina kollegor. Vi hade en härlig kultur ihop. Vi umgicks även utanför jobbets väggar och blev vänner på fritid. Detta var nog, när jag nu tänker efter, den viktigaste anledningen till att jag blev kvar som städhjälp.

Sedan var det också fördelarna gällande det specifika företaget. Jag trivdes oerhört bra med att vara anställd där och det väger tungt för mig – både under tiden som städhjälp och i arbeten jag haft i efterhand. Det gäller att man känner sig både sedd och uppskattad på arbetet. Det är kanske det viktigaste vi har oavsett om vi arbetar som städhjälp eller något annat.

När jag kände mig klar med städhjälp-yrket letade jag mig vidare i livet. Jag landade i att det skulle vara dags att plugga. Jag visste, min vana trogen, dock inte vad jag ville läsa. Därför tog jag ungefär 3 månader av mitt liv efter städhjälpen att fundera över detta. Jag var tvungen att sätta huvudet på spiken. Att bestämma mig för vad jag faktiskt ville göra med mitt liv. Bestämma i vilken riktning jag skulle köra, helt enkelt.

Hur ser era historier ut? Jag berättar så mycket om mig själv men vet knappt något om er. Skriv gärna ner så mycket ni vill i kommentarerna till inlägget. Någon som rent utav jobbat som städhjälp? High five i så fall!